Bufet na zaoceánskej lodi

Bufet na výletnej lodi – zrkadlo spoločnosti

Bufet – toto je kúzelné slovo, keď si predstavujete výletnú plavbu. V poslednej dobe sa o tejto téme veľa diskutuje, ale budem písať o niečom inom. Prečo sa bufet stáva veľmi populárnym a niekedy je najlepším magnetom na predaj plavby?

V minulosti bola plavba znakom bohatstva a peňazí. Postupom času sa plavby viac sprístupňovali širokej verejnosti, výletné lode začali ponúkať rôzne aktivity, ktoré ich majú priviesť na vrchol predaja. Luxusné plavby boli vždy o stolovaní a elegantných dlhých večeroch. Hostia sa väčšinou plavili celé dni na otvorenom mori, mali čas na oddych a relaxáciu. Večera sa stala oslavou, kde sa všetci výletní hostia stretávali a užívali si čas spolu po dni ticha , opaľovania sa, plávania alebo čítania v ich kajutách.

Popularita bufetu sa začala rozvíjať v miléniu, keď sa stavalo veľa nových lodí a začal sa ponúkať celodenný program. Zatiaľ čo kapacita hostí sa zvýšila, priestor na lodi sa preplnil. Bufety sa začali ponúkať ako riešenie na uspokojenie mnohých hostí v krátkom čase.

Dnešná moderná výletná loď môže zabezpečiť obed pre 3 000 hostí za 2 hodiny. Znie to nemožné? Nie, je to len veľmi dobre organizované. Bufet je najjednoduchší spôsob, ako uspokojiť potravinové potreby más.

Výber je veľmi široký, každý sa tam môže najesť. Niektoré z výletných plavieb poskytujú aj jedlo pre hostí so špecifickými alergiami, intoleranciami. Dobre vyškolená posádka je schopná pomôcť a vysvetliť, hostia sa cíti bezpečne.

Bufet teraz nie je len o tom, aby nakŕmil veľa hostí súčasne. Bufet je tiež zrkadlom lodných spoločností, ktoré ukazujú kreativitu, rozmanitosť a odlišnosť. Čas, keď sa ponúkli vopred uvarené mrazené potraviny je minulosť, kuchári pripravujú pokrmy individuálne. Tanier čerstvých cestovín, šalátov alebo pizze robí rozdiel. Kvalitné mäsá a pečienky sú vždy k dispozícii, posádka pomáha všade, kde je to možné.

Ovocie a dezerty majú tiež kúzlo. Farby a príchute sú zmiešané v synchronizácii a téme, takže tvoria veľký vizuálny efekt. Podávajú sa čokoládové dezerty, čerstvé koláče alebo horúce palacinky. Bufet sa stal veľkým marketingovým nástrojom. Najviac predávajú farebné obrázky. Hostia si už teraz predstavujú celú rodinu, ktorá si spolu užíva tento úžasný zážitok.

Matky ľahko nájdu jedlo pre svoje deti, starší pár si pochutná na sendviči v rohu, aktívny človek si rýchlo zahryzne hot-dog pred zápasom vo volejbale. Dovolenky sú viac o jedle ako o iných činnostiach. V poslednej dobe sa reklamné filmy vyrábajú viac v kuchyni a reštaurácii ako na pláži.

Pred 20 rokmi bola plavba viac o cestovaní a destináciách, o športe a plávaní. Teraz je všetko o jedle – kedy a kde. Bufety sú otvorené takmer nonstop a vždy tu nájdete hostí. Každý deň ponúka novú tému, úžasné jedlo z celého sveta. Kuchári súťažia o lepšie a kreatívnejšie jedlá. Recepty sú sofistikovanejšie a reprezentatívnejšie.

Bufety majú vysoké hygienické štandardy, naberačky a kliešte sa veľmi často menia a všetko jedlo je zlikvidované po uplynutí určeného času od otvorenia. Teplé jedlá pripravené na prevádzke majú kontrolovanú teplotu a všetky jedlá sú pripravené na objednávku podľa počtu hostí. Toto je najviac organizovaná prevádzka reštaurácie. Ochranné kryty sú samozrejmosťou a poriadok nevyhnutnosťou. Logistika a organizácia sú úžasné.

Čokoláda a ovocie, perfektná kombinácia
Čokoládová fontána na výletnej lodi

Posádka a manažéri, ktorí tam pracujú, sú najskúsenejší zo všetkých. Táto obrovská operácia pracuje v synchronizácii. Všetky oddelenia sú tu spolu. Barmani, čašníci a sommeliéri neustále ponúkajú nápoje, pitné fontány a kávovary sú otvorené 24 hodín. Niekedy môžete nájsť niečo, čo nie je v súlade s vašimi očakávaniami – len sa opýtajte. Posádka je tu, aby vám poradila a pomohla s akýmikoľvek požiadavkami, ktoré máte.

Bufety sú také, aké sú. Je len na vás, aby ste pre vás vybrali to najlepšie. Posádky sú dobre vyškolené a majú silné zručnosti orientované na hostí, čo im umožňuje kedykoľvek pomôcť. Posádka je tu aby pracovala, poskytovala služby a vytvárala pre hostí nezabudnuteľnú atmosféru. To je rozdiel v bufete. Jedlo je všade, ale ľudia, ktorí tam pracujú sú iní. To má tiež veľký vplyv na prieskum spokojnosti hostí. Keď máte okolo pekných usmievajúcich sa čašníkov, manažérov a upratovačov, chcete sa vrátiť.

Keď sa cítite rozmaznávaní, pamätáte si to. Služby sú o ľudskom kontakte. Práve teraz všetky tie usmievavé tváre čakajú doma, aby sa vrátili do služby a poskytli vám tie úsmevy a príjemný zážitok. Bufet je srdcom činnosti reštaurácie na lodi. Keď je srdce zdravé, celé telo je zdravé.

K dispozícii je tiež bufet pre posádku. O tom bol vtip, že posádka má rovnaký bufet ako hostia, iba iný deň … no je to len vtip. Posádky majú tiež svoj denný bufet, kde si môžu ľahko vybrať jedlo podľa svojho výberu a jesť toľko času, koľko majú. Posádka má tiež širokú škálu zdravých jedál, ovocia. Potraviny majú, samozrejme, z dôvodu národnostného mixu rôzne recepty a pôvod. Niektoré z tém sú vždy populárne – čínska, talianska, indická pre všetkých viac ako 70 národností, ktoré zvyčajne pracujú spolu na palube.

To je tiež dôvod, prečo posádka pracujúca na lodi alebo tí, ktorí tam pracovali, majú vedomosti o rôznych jedlách. Poznajú nielen teóriu, ale prakticky všetky tieto rozdiely ochutnali. Niektorí členovia posádky majú doma súkromné reštaurácie a poskytujú služby, v ktorých pracuje celá rodina . Nápady týkajúce sa bufetu idú po celom svete a sú populárne v každej cieľovej destinácií, kam by loď mohla ísť.

Myslite na bufet ako na kulinársky zážitok, pomôžte ho udržať bezpečne a príjemne. Bufety sú uprostred lodí na hornej palube, ktorých hlavné umiestnenie je vždy populárne a majú krásny výhľad na oceán. Volajú sa tiež Pohľad zhora, Pohľad na obzor, Výhľad na oceán, Výhľad na more, Výhľad na oblohu – ľubovoľný názov, aký vás napadne. Počas stolovania tu zažijete skvelý zážitok z neformálneho stravovania a povedzte o tom svojim priateľom. Ak sa budete cítiť dobre, vrátite sa.

A výletná loď s bufetom je vždy dobrým miestom na návrat!

Poznámka od autora: Písanie o bufete na výletnej lodi je nostalgická spomienka. Dúfam, že čoskoro pôjdu lode zasa do prevádzky a budete si užívať úžasný cestovateľský zážitok.

# cruiseshipbuffet #vyletneplavby #jedlonalodi #cestovnyruch #dovolenkanamori #bufet #specialistanaplavby #worldoflinda #cestovanie #cestuj #vyletnelode #zivotnamori # pracanalodi #dovolenka #namornik #plavbylodou #luxusneplavby

Hospitality expert willing to help you to reach your goals. Author of eBook about service and hospitality From Zero to Hero and How to get a dream job. More on
Komentáře

Přidat komentář

Your email address will not be published.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.